3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Krůtí nudličky jednoduché

Název Množství a jednotka
krůtí maso 500 g
drůbeží vývar 1/2 l
česnek 2 stroužky
kmín drcený 1 lžička
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem, osolím ½ lžičkou soli, okmínuju, a dusím 20 minut až půl hodinky. Pak vliju záklechtku (lžíce mouky rozkvedlaná v půl hrníčku vývaru nebo vody), povařím 5 minut, opepřím, přidám masox a nechám chvíli povařit. Nakonec přidám rozetřený česnek. Podáváme s šťouchanými brambory.




 


RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne

Postup: Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět.... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...